Public cloud

Een public cloud is de ideale oplossing voor als u snel en zonder al te veel kosten aan de slag wilt. Maar wat is een public cloud precies? Een public cloud, ook wel publieke cloud genoemd, is gebaseerd op cloud computing. Dit betekent dat de cloud gehost wordt op een externe server die toegankelijk is over het internet. Deze server wordt door ons beheerd en onderhouden. Met een public cloud heeft u dus geen zorgen over het onderhoud van uw cloud.

De vele voordelen van een public cloud

Een public cloud heeft vele voordelen waar u als gebruiker van profiteert. Lagere kosten, schaalbaarheid en zorgeloos onderhoud, het zijn slechts een paar voorbeelden van de voordelen van een publieke cloud!

Lage kosten

Een public cloud wordt gedeeld met vele andere gebruikers en is vrij toegankelijk via het internet. Door deze gigantische capaciteit blijven de gebruikskosten laag. U betaalt slechts voor wat u gebruikt. Nadeel hiervan is wel dat de kosten erg snel oplopen als u veel gebruik maakt van de public cloud. Echter, over het algemeen komt dit niet zo vaak voor. Bij veel cloud-gebruik is een private cloud een betere optie.

Oneindige schaalbaarheid

Een groot voordeel van een public cloud is de bijna oneindige schaalbaarheid. De publieke cloud is dan ook een erg interessante optie voor bedrijven met wisselende behoeften of die een snelle groei doormaken. De capaciteit van de public cloud is zo groot dat het geen enkele moeite kost om op- of af te schalen!

Geen zorgen om onderhoud

Het beheer van een public cloud wordt gedaan door uw cloudprovider. In dit geval zorgt Skysource dus voor het volledige beheer en onderhoud van uw cloud. Met een public cloud bent u te allen tijde verzekerd van de nieuwste features en de beste beveiliging. Omdat het beheer van de cloud door Skysource geregeld wordt, zijn hier ook geen kosten aan verbonden.

Hoge betrouwbaarheid

Bent u op zoek naar een cloud zonder technische issues of ongewenste downtime? Dan is een publieke cloud dé oplossing. Met een public cloud bent u namelijk te allen tijde verzekerd van optimale prestaties en worden issues snel door de beheerder opgelost.

Zijn er ook nadelen?

Elke cloud heeft zo zijn voor- en nadelen, zo ook de public cloud. Zo is maatwerk onmogelijk en zit u vaak vast aan een standaard contract. Een ander nadeel kan de veiligheid van uw gegevens zijn, maar met de huidige authenticatie en encryptie-standaarden zijn deze issues al grotendeels verleden tijd.

Een public cloud van Skysource

Een public cloud is de perfecte oplossing voor jonge of dynamische bedrijven die nog niet de financiële ruimte hebben voor een private cloud. Met een publieke cloud van Skysource kunt u bijna direct aan de slag tegen een aantrekkelijk tarief. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een public cloud van Skysource? De CloudExperts staan graag voor u klaar!

Kwaliteit

De hoogste kwaliteit en servicegraad

Kwaliteit

De hoogste kwaliteit en servicegraad

Continuïteit

24/7 continuïteit en flexibiliteit